Pontosan tudjuk, milyen nehéz megtenni az első lépést a hallókészülék vásárlás felé. Az időskori nagyothallással küzdő ügyfeleink tele vannak bizonytalansággal, félelemmel és frusztrációval, amikor először jönnek hozzánk. Miért is ne lennének, hiszen egy teljesen ismeretlen dologba kell belevágniuk az első hallókészülékükkel. Ilyenkor igyekszünk klienseink figyelmét a félelmek helyett az előnyökre terelni.

Mert, bár akkor még nem hiszik el, a hallókészülék vásárlás választópont lesz az életükben. 

Mindent fel fog forgatni – a jó értelemben. Megváltoztatja a világot, és csupa pozitív dolgot tapasztalhatunk meg általa. Amikor hallókészülék vásárlás előtt áll egy ügyfelünk, soha nem kezdődhet el a hallásgondozás anélkül, hogy ne beszélgessünk el a félelmekről. Ilyenkor mindig leszámolunk a hallókészülékeket övező tévhitekkel, és rámutatunk arra, mi minden vár rájuk hallókészülék viselőként, ha átlendülnek a kezdeti nehézségeken.

1. Egy menő technológia

Ma már a hallókészülékek felérnek egy okostelefonnal dizájnjukat és képességeiket tekintve. Számos olyan dologra képesek már, ami miatt legalább annyira izgalmas eldönteni, melyiket válasszuk, mintha a következő laptopunkat vagy telefonunkat keresnénk. Egy ügyfelünk így mesélt az első hallókészülékkel kapcsolatos benyomásairól:

,,Bevallom, én egy csúnya eszközre számítottam, olyasmire, amilyen a nagyanyám hallókészüléke volt, de kellemesen csalódtam!  Nagyon diszkrét, szép eszközöket tettek elém, és változatos volt a színkínálat is. Én végül egy ezüst házú készüléket választottam, és nagyon szeretem, a környezetem is menő dolognak tartja.”

 

2. Könnyebb telefonálás!

Gyakori félelem, hogy a hallókészülék eltorzítja a hangokat a telefonálás során, ami miatt nem fogják érteni majd az elhangzottakat. Lehet, hogy ez a régi analóg készülékekre igaz volt, de ma már a vezeték nélküli technológia segítségével olyan dolgokat lehet elérni, amit a halló emberek is megirigyelnek.

Mivel a hallókészülék közvetlenül képes összekapcsolódni az okoseszközeinkkel Bluetooth kapcsolaton keresztül, csodás, tiszta hangminőséggel, háttérzaj nélkül tudjuk hallgatni a hangot szinte bárhol. Legyen az

  • a telefonálás során a másik hangja,
  • a kedvenc zenénk,
  • egy videó, 
  • egy film, 
  • vagy egy videóhívás.

Mindezt úgy, hogy a környezetünk semmit sem hall belőle, és mi dönthetjük el, mennyit szeretnénk hallani a környezetünkből közben.

3. Új hangok

Egy ügyfelünk számára az unokája hangjának a hiánya volt az, ami elindította a hallókészülék vásárlás felé.

,,Nagyon zavart, hogy nem tudok igazán kapcsolódni az unokámhoz, mert nem hallok meg mindent, amit mond. Amióta van hallókészülékem, azóta teljes a boldogság: telefonálok vele, együtt nézünk mesét, sokat játszunk és beszélgetünk. Ezt eddig nem tudtuk együtt csinálni.”

Gondoljuk át, melyek azok a hangok, amelyek kivesztek az életünkből! A madárcsivitelés, kedvenc énekesünk dala, a gyerekeink szavai, a munkánkhoz szükséges zajok. Ezek mind újra érzékelhetővé válnak!

4. Könnyed kommunikáció

Nincs többé állandó visszakérdezés. Frusztráció amiatt, hogy nem értettünk valamit. Félelem attól, hogy lemaradunk és kimaradunk egy beszélgetésből vagy történésről. 

,, Amikor megkaptam a hallókészülékem, először furcsa volt és időbe telt megszoknom. De pár hónappal később hazaérkezve rá kellett döbbennem, hogy egy olyan baráti összejövetelen vagyok túl, ahol nem szorongtam, és könnyedén csevegtem. Megfizethetetlen érzés volt!”

osztotta meg velünk egy élményét Márton, a kliensünk. Ez a felszabadultság kell ahhoz, hogy társas kapcsolataink kiegyensúlyozottak, harmonikusak legyenek.

5. Magabiztosság

Ha a fentieket a magunkénak tudhatjuk, az a magabiztossághoz vezető út is. Ha a biztosan támaszkodhatunk a hallásunkra, azzal az élet minden területén talpraesettebbek lehetünk, mind a munkahelyen, mind a társas kapcsolatainkban, mind a magánéletben.

Ne várjon! Kezdjen új életet már ma!

Bármennyi kétsége is van, ne küszködjön vele egyedül! Jöjjön el, jelentkezzen be hallásvizsgálatra, és tegye fel az összes kérdését a hallókészülék viseléssel kapcsolatban! Mindet meg fogjuk válaszolni!

Kipróbálok egy hallókészüléket!