Megoszlanak a vélemények arról, hogy az akkumulátoros hallókészülék vagy az elemmel működő a jobb, praktikusabb a hétköznapok során. Mi azt valljuk, hogy a hallókészüléket minden esetben életvitelhez és személyes preferenciákhoz kell választani, így mindig egyénfüggő, hogy melyik modellt érdemes választani.

A tölthető hallókészülékek rengeteget fejlődtek az elmúlt években, így már egy teljes napot is kibírnak egy töltéssel korábbi változataikhoz képest. Ám akkor sem kell kétségbe esni, ha mégis lemerülnénk napközben, ugyanis pár perc töltéssel is tudunk nyerni fél napot, egyes akkumulátoros hallókészülék modellek pedig tölthetőségük mellett szükség esetén hagyományos elemmel is működtethetők.

Sokan bizonytalanok, hogy nekik való-e az akkumulátoros hallókészülék, nekünk azonban van öt olyan eset a tarsolyunkban, amikor szerintünk érdemes elgondolkodni a tölthető verzión.

1. Gondot okoz az elemcsere kivitelezése

Nem mindenki tud könnyedén együtt élni a hallókészülék viselés velejáróival. Ilyen az elemcsere kivitelezése is. A különféle betegségekből fakadó romló mozgáskoordináció, a mozgáskorlátozottság, gyenge izommunka problémát okozhat az elem cseréjekor. Ebben az esetben sokat segíthet, ha csak be kell helyeznünk a hallókészüléket a töltő dobozába, és nem kell küszködnünk az elemajtó nyitásával és az elem behelyezésével.

2. Szégyelljük a nyilvános elemcsere elvégzését

Van, aki nehezen barátkozik meg a gondolattal, hogy esetleg más emberek előtt kell elemet cserélni, hiszen nem mindig megoldható, hogy elvonuljunk egy zárt helyre, ahol ezt feltűnésmentesen megcsinálhatjuk.

Mindenkit más zavar, van, aki nem szeretné, ha látnák a hallókészülékét, mást az esetlegesen rajta lévő fülzsír látványa aggaszt, megint mások ezt nagyon intim dolognak érzik, amit nem szeretnének másokkal megosztani. Az akkumulátoros hallókészülék egyetlen éjszakai töltéssel kibír egy teljes napot, így nem kell kivennünk a fülünkből a készüléket töltés miatt, csak este, amikor eljön az alvás ideje.

3. Gyakran elfeledkezünk az elempótlásról

Az elemek beszerzése és az utánpótlásról való gondoskodás mindenkinek kihívás, hiszen sokan elfeledkeznek róla, és előfordul, hogy elem nélkül maradnak egy hétvégére. A beszerzés sem mindig egyszerű, hiszen a hallókészülékek speciális elemmel működnek, amit csak halláscentrumokban, audiológiákon lehet beszerezni. Ezek a helyek azonban a nyitvatartás miatt nem mindenkinek korlátlanul elérhetők, vagy elhelyezkedésük miatt nem mindenkinek esnek útba a hétköznapokban. Az akkumulátoros hallókészülék esetében ezek a gondok megszűnnek.

4. Szeretjük a modern megoldásokat

Ha személyiségünkből fakadóan szeretjük kipróbálni a technológiai újításokat, legyen szó egy új okostelefonról, okosóráról vagy tévéről, akkor biztosak lehetünk abban, hogy kellően nyitottak vagyunk az akkumulátoros hallókészülék megszokására és használatára. Azonban, ha jellemző ránk, hogy nehezen válunk meg a megszokott technológiáinktól, és váltunk újabb modellekre, jobb, ha a hagyományos elemmel működő hallókészülékeknél maradunk.

5. Nem okoz problémát a napi szintű töltés kivitelezése

Az akkumulátoros hallókészülék sajátossága, hogy napi szinten tölteni kell, akárcsak a mobiltelefont. Ha a töltésről megfeledkezünk, akkor idő előtt lemerül a hallókészülékünk és hangok nélkül maradunk. Amennyiben hajlamosak vagyunk elfeledkezni a telefonunk töltéséről, és gyakran merülünk le napközben, nem biztos, hogy az akkumulátoros hallókészülék lesz a megfelelő választás. 

Azonban, ha a napi rutinunk része az, hogy a telefonunkat rendszeresen töltőre dugjuk, és a táskánkban mindig ott van egy powerbank vagy egy töltő, nagyon jó társunk lesz a tölthető hallókészülék is!

Tegyen egy próbát!

Jöjjön el Audika Hallácentrumainkba, és egy ingyenes, teljeskörű hallásvizsgálat után vigye el vásárlási kötelezettség nélkül haza egy kéthetes próbára a hallásához igazított akkumulátoros hallókészüléket! Tapasztalja meg, milyenek vele a hétköznapok, és döntsön magabiztosan!

Időpontot foglalok!