Íme 5 szuperjó karácsonyi ajándék hallókészülék mellé, ami megkönnyítheti az életünket

Már minden bevásárlóközpontban ragyognak a karácsonyi fények, szólnak az ünnepi dalok, ott figyelnek a kirakatokban a karácsonyfadíszek. Most már hivatalos: elindult a karácsonyi ajándék dömping. Az évnek ebben a szakaszában az emberek hajlamosak impulzusvásárlásba esni, elcsábulni egy-egy akció láttán, de mi arra biztatnánk mindenkit, hogy inkább válasszon ajándékot tudatosan!

Több okból is érdemes tudatosan nekiindulni a nagy ajándékbeszerző körútnak:

  • nem vásárolunk felesleges porfogókat, csak hogy “vegyünk valamit”,
  • nem terheljük a Földünket hamar kidobásra kerülő hulladékkal,
  • több pénz marad a zsebünkben,
  • elkerüljük az olyan kínos pillanatokat, amikor egy ajándék családon belül körbeér, vagy nem örülünk egy ajándéknak.

Mit csinálhatunk másképp?

Vannak családok, ahol mindenki ír egy listát, hogy minek örülne igazán, így biztosan hasznos és örömteli ajándékot tudnak adni egymásnak. És vannak családok, ahol már évközben megfigyelik, mire van szüksége a másiknak, és csak praktikus dolgokat vásárolnak.

Hallókészüléket viselőként érdemes átgondolni azt is, hogy mi az, amit a hétköznapokban ki tudnánk használni, ám nem biztos, hogy csak úgy beugranánk egy halláscentrumba beszerezni azt. Ehhez adunk most néhány tippet, hogy mi az, amit megsúghatunk a szeretteinknek, hogy tegyék a fa alá!

Párátlanító doboz

A hallókészülék párátlanítása a legfontosabb dolog, amit naponta meg kellene tennünk annak érdekében, hogy a hallókészülékünk még sokáig jól működjön. Léteznek ugyan szárítókapszulával működő kis műanyag dobozok, amelyekbe beletehetjük a készülékeinket száradni, de ezek a nyomába sem érnek az elektromos szárítógépeknek.

Az elektromos szárítógépek ugyanis amellett, hogy jóval kevesebb idő alatt 100%-os hatékonysággal távolítják el a párát a készülékeinkből, fertőtlenítik is azokat.

Az UV fénnyel ellátott modellek ugyanis képesek elpusztítani a mikroszkopikus kórokozókat az illesztékeinkről és a hallókészülék gépházáról is, így jelentősen lecsökkentjük annak az esélyét, hogy valamilyen kórokozó jusson be a fülünkbe. Ezáltal pedig kevés irritációval, fülgyulladással lesz dolgunk a jövőben.

Egy elektromos párátlanító jó ajándék hallókészülék viselő szeretteinknek. Általa még sokáig elkerülheti azt, hogy a szervízbe vagy a fül-orr-gégész szakorvoshoz kelljen rohangálnia.

Igaz, hogy hatévente, amikor lejár a hallókészülék kihordás ideje, jogosulttá válunk egy új TB-támogatott hallókészülékre. Érdemes azonban azt is megfontolni, hogy nem minden olyan hallókészülék van fenn a TB támogatott hallókészülékek listáján, ami nem csak a hallásunkon képes segíteni, de az életvitelünk diktálta igényeket is tökéletesen ki tudná elégíteni. Illetve, arra is gondoljunk, hogy amikor választanunk kell majd, választhassuk a TB-támogatott hallókészülékek listájáról a drágább készüléket, ha azt szeretnénk.

Erre nagyon jó megoldás az, ha a karácsonyi ajándék helyett inkább anyagi hozzájárulást kérünk a jövőbeni hallókészülék vásárlásunkhoz, amit hozzátehetünk az erre összegyűjtött összeghez.

Hozzájárulás kommunikációs kiegészítő eszközhöz

Számtalan szuper kiegészítő kapható a hallókészülékeink mellé, amivel sokkal könnyebbé válhatnak a hétköznapokban a kommunikációs helyzetek.

Az adó-vevők, az FM-rendszerek, és a hallókészülékeinket az okoseszközeinkkel vezeték nélkül összekötő eszközök abban segítenek, hogy a hang (az előadóé, a telefonálóé, a videóé vagy a TV-é) egyenesen, tisztán és érthetően a hallókészülékünkből hallatszódjék.

Ez egy olyan hallásélményt biztosít számunkra, amivel fókuszáltan arra a hangra tudunk figyelni, amelyiket valóban hallani szeretnénk. A beszéd ugyanis sokkal érthetőbbé válik, így olyan élményekhez jutunk közelebb, amelyekről rég lemondtunk.

Ha szeretnénk gondtalanul telefonálni, részt venni a társasági beszélgetéseken, vagy zenét hallgatni, netalántán a kedvenc sorozatunkat nézni tökéletes hangélménnyel,

akkor érdemes utánajárni, hogy melyik kommunikációs kiegészítő tudja azt leginkább biztosítani a számunkra, és azt kérni szeretteinktől karácsonyra.

Okos karóra

Több legyet is üthetünk egy csapásra egy okosórával, hiszen amellett, hogy szinkronizálhatjuk a telefonunkkal és könnyebben kezelhetjük beérkező hívásainkat és üzeneteinket, számtalan más előnyeit is élvezhetjük:

  • segíti követni és felépíteni a sportteljesítményünket,
  • nem idegeskedünk amiatt, hogy nem halljuk meg valamilyen fontos üzenet érkezését, mert a karóra rezgése figyelmeztet,
  • ébresztőóraként is használhatjuk, hiszen a csuklónkon hagyva reggel finom rezgéssel kelthet minket.

Egy okosóra ereje és titka a rezgő funkciójában rejlik, amit a csuklónkon bármikor érzékelhetünk, így nem maradunk le szinte semmiről. Ez egy tökéletes ajándék hallókészülék viselőként és hallóként egyaránt mindenkinek.

Elemcsomag

Elemből sosem elég, igaz? Ha lemerül, cserélni kell, és olykor belefutunk abba mindannyian, hogy hoppon maradunk, elfogy az elemünk. Éppen ezért hasznos, ha a fa alatt találunk egy nagyobb elemcsomagot – jó időre leveszik a vállunkról ezzel azt a terhet, hogy mi magunk futkossunk az utolsó pillanatokban utánpótlásért a halláscentrumokba.

Ha szeretné megtudni, hogy milyen hallókészülékek kaphatóak most az Ön hallásállapotára, vagy kipróbálná a legmodernebb hallókészülék kiegészítőket, kommunikációs eszközöket, jelentkezzen be hozzánk, kollégáink segítenek a választásban és a kipróbálásban!

Időpontot foglalok!